Разкритията на американската прокуратура за пирамидата OneCoin звучат толкова невероятно, че

...
Разкритията на американската прокуратура за пирамидата OneCoin звучат толкова невероятно, че
Коментари Харесай

Ружа, която засенчи Вълка от Уолстрийт, е била бизнес дамата на 2014 г. у нас

Разкритията на американската прокуратура за пирамидата OneCoin звучат толкоз необикновено, че наподобяват повече на сюжет на филм, в сравнение с спекулация, която може да се случи в актуалния свят.

Нашенката, която е в неопределеност от 2017 година, е упрекната, че е провела машинация за 4 милиарда $. Това е в пъти повече от схемите на международно известния капиталов брокер Джордан Белфорт, който е прототипа в действителния живот на героя на Леонардо ди Каприо от лентата " Вълка от Уолстрийт ".

OneCoin имаше голям брой предизвестия от финансови регулатори по целия свят, само че схемата продължи да се разраства. В Германия сдружението получи възбрана да оперира и стартира престъпно следствие. У нас през януари предходната година имаше претърсване на офисите на пирамидата.

През есента на 2018 година беше задържан и американския юрист Марк Скот, упрекнат в изпиране на 400 млн. $ от OneCoin. А съгласно медийни изявления и съоснователят на криптовалутата Себастиян Грийнууд е арестуван в Тайланд и екстрадиран в Съединени американски щати, само че към този момент няма данни да е обвинен.

Едва преди четири дни обаче бе задържан братът на Ружа Игнатова Константин, който се изявяваше като световен водач на схемата откакто сестра му изчезна.

Според федералния прокурор в Ню Йорк Джефри Берман OneCoin  въобще не е криптовалута, за каквато я показват пред вложителите а скица учредена " напълно на неистини и машинация ". Става дума за класическа пирамида като известната МММ на Сергей Мавроди от началото на 90-те години на предишния век, единствено че облечена в новите облекла на високите технологии и известните през последните години схеми за копаене на електронни пари. 

В обвинителния акт на американската прокуратура се показва, че OneCoin е криптовалута, съществуваща единствено в съзнанието на нейните основатели и техните съучастници. За разлика от достоверните криптовалути (например биткойн), които записват историята на преводите в т. н. " блокчейн ", OneCoin няма действителна стойност и не предлага на вложителите никакъв прийом за следене на парите, а също по този начин не може да се употребява за закупуване на нищо.

OneCoin е учредена от Ружа Игнатова в София през 2014 година През същата година тя получава премията Бизнес дама на годината на обилна гала в столичния хотел, проведена от така наречен " лорд " Евгени Минчев. 

Сега от родната " бизнес дама " няма ни новина, ни кост, само че сигурно тя към този момент " популяризира " родината. След намесата на американската прокуратура обаче евентуално Ружа Игнатова ще бъде открита много бързо. А когато стане това, нашенката единствено може да се надява да има ориста на Джордан Белфорт. Когато бяха разкрити неговите измами, някогашният финансов брокер трябваше да възвърне единствено 110 милиона $ на вложители, лежа 22 месеца в пандиза, а откакто излезе стана мотивационен преподавател, който цялостни залите в целия свят. През 2015 година той имаше лекция и у нас, посетена от стотици хора платили по 800 лв., с цел да чуят мислите му.

Белфорт има какво да каже. Той твърди, че " няма нищо по-лесно от това да печелиш пари ", а също и че " първичното обществено предложение на криптовалути (Initial coin offering, ICO) е най-голямата машинация на всички времена ".

Нашата Ружа очевидно го е слушала доста добре. Вероятно и тя може да опише доста, само че най-добре е да стартира оттова кой стои в основата на цялата лъжлива скица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР